Skip to main content

Website voor franciscaanse spiritualiteit en missionaire evangelisatie

fotogalerij van het klooster

Het klooster

Gebruikerslogin

CAPTCHA
Deze vraag is een test om automatische inschrijvingen te weren.
Vul het lege veld in

Blog van Pater Karel

MINDERBROEDER HILARION THANS o.f.m.

november 12, 2016 door Pater Karel

In de Groote Oorlog.

Vele weliswaar iets oudere Limburgers zullen zich Pater Hilarion Thans nog wel herinneren en zullen zeker een van zijn vele literaire werken gelezen hebben.  Denken wij o.a. maar aan Omheinde Hoven, België’s Kruisweg en vooral aan Mijn Oorlog.  Honderden Limburgers hebben nog het gedachtenisprentje van hun eerste- of van hun plechtige communie met een gebedje of tekst erop van pater Hilarion.  Thans is er een compilatiewerk uitgebracht over zijn persoonlijke en soms zeer indringende ervaringen van de Groote Oorlog 1914-1918 en dit door redacteur Kamiel Mertens uit Balen.   Dit werk bevat 430 bladzijden die u in één trek zult proberen te lezen, want het is geen oorlogsboek als de andere!

WATER én VUUR: téveel voor onze Dalits!

januari 10, 2016 door Pater Karel

Is er echt geen beter nieuws te melden over onze Dalits?

In onze vorige Nieuwjaarsactie 2015 konden wij niet anders dan uw aandacht te vestigen op de zware verwoestingen die een voorbijrazende cycloon even voordien had aangericht in de woongebieden van de Dalits rondom het meer zuidelijk gelegen Indische Wada. Enkel in het parochiale gebied van Father John Kumar waarvoor wij ons reeds enkele jaren inzetten, waren op zeer korte tijd niet minder dan 254 hutten weggespoeld met alle gevolgen vandien.


De Dalits wonen aan de rand van de stad in lager gelegen gebieden waarin niemand anders wonen wil en daardoor kregen zij de grootste overstromingen te verwerken. Onze oproep om hulp liet ons reeds 20.000,00 euro aan Father John overmaken en een dezer dagen kunnen wij hem nogmaals 7.500,00 euro nazenden. Dat de Dalitbevolking u hiervoor dankbaar is, hebben wij u aan de hand van door hen bezorgde foto’s voldoende aangetoond in vorige afleveringen van onze tijdschriften.

Louis Aerden en Jef Augustijnen, Minderbroeders te Congo, Kintobongo.

november 26, 2013 door Pater Karel

FRANCISCANEN  WERELDWIJD  nov 13

  De Vlaamse Custodie der Minderbroeders telt op vandaag nog juist twee broeders die in Congo werkzaam zijn, nl. Louis Aerden en Jef Augustijnen.  Zij zijn op dit moment samen even op een welverdiend verlof alhoewel daar niet veel van in huis zal komen.  Zij zijn volop in de weer om allerlei  werkgerief aan te kopen want, zo zeggen zij toch, “er is nog alles te doen in Congo”.  Maar: om dat gerief aan te kopen zijn er centjes nodig en die proberen ze nu bij elkaar te scharrelen.  Ziehier wat ze zoal schrijven.

1.Broeder Jef Augustijnen hield onlangs een preekje in Hasselt:
gaarne enkele uittreksels hieruit.


De laatste loodjes voor het project in Bophelong, ...

augustus 25, 2013 door Pater Karel

GOEDENDAG, MIJN BESTE...

Reeds tweemaal vroegen wij u, in verband met onze jaarlijkse Nieuwjaarsactie, uw aandacht voor ons groots project in het Zuid-Afrikaanse Bophelong. U herinnert zich ondermeer zeker nog de oproep om de hygiënische infrastructuur van het dorp mee aan te pakken en om daartoe o.a. enkele totaal verrotte toilethuisjes volledig terug te herstellen. Dankzij uw aller hulp is dit gelukt en onze pater Clement is formidabel blij dat hij, na een of andere vergadering, of na een misviering, of nadat de jongeren wat aan sport deden, enz…dat hij dan niet meer met schop en emmer het hele terrein moet aflopen om “de geurende fecale resthoopjes” nog te gaan opruimen. Ook de kinderen zijn blij omdat zij ’s avonds niet meer moeten ronddolen tot ze een plaatsje gevonden hebben “om hun pakje” veilig en ongemerkt te kunnen lossen, maar vooral omdat ze geen gevaar meer lopen om met hun blote voetjes plots in “een glibberig iets” te zijn terechtgekomen. Wij kunnen het ons moeilijk voorstellen, maar voor die mensen ginds zijn die toiletten een paradijselijke oplossing!


Dat wij, dankzij ook uw aller medewerking een groot terrein hebben kunnen aankopen en afbetalen en dit met een stevige omheining hebben kunnen voorzien, hebben wij u tussendoor met foto’s aangetoond. Wijzelf hier sluiten de laatste tijden ook extra onze vensters en deuren om ons veilig te voelen, maar ginds is de roep naar veiligheid tienmaal zo groot: daarom was die stevige omheining er zo nodig en zeker ook om alle reeds aangekochte bouwmaterialen veilig te kunnen opbergen.

Veel mag gerust nogmaals worden gezegd of geschreven...

december 1, 2012 door Pater Karel

  De laatste tijd gonst het binnen alle kerkelijke muren en in alle godsdienstige tijdschriften bijna uitsluitend nog over het nu vijftigjarig verleden van het Tweede Vaticaans Concilie en over de Nieuwe Evangelisatie. Vele denken dat dit laatste nog maar pas werd voorgesteld: ze zijn van oordeel dat er werkelijk een nieuwe, eigentijdse verkondiging van de evangelische boodschap en een totaal nieuwe beleving ervan moet worden aangebracht omdat de kerk er de laatste jaren niets serieus van heeft voortgebracht en omdat ze te weinig geluisterd heeft naar de voorstellen van dat vorige concilie.

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes